dlho som sa rozhliadal po roznych rodinnuch SUV a vyzera ze som nasiel auto do ktoreho by som isiel - a je to Mazda CX5 (rocnik 2018+). Nemal som moznost ziadnej skusobnej jazdy tak som nasiel toto forum ze hadam mi pomozete vyjasnit si ktory motor by bol vhodny.
Nasiel som na vyber dole - vsetky 3 su automaty a cca rovnake ceny a vybava:
- "2.5 G 143kW AWD" (najazdene 42k km)
- "2.2 D 110kW 150CV 2WD" (najazdene 42k km)
- "2.0 G 121kW 165CV AWD" (najazdene 73k km)
ktory z tychto dvoch by ste odporucili? Ide mi najme o spolahlivost a pohodovu jazdu (nie som ziadny pretekar na cestach). Jazdit budem vela medzimesto a dialnice... ale zajdem aj do mesta ked treba

Pozrel som uz vela videji... recenzii.. ale stale som neni rozhodnuty. Co som zatial viac menej zistil z toho co som videl:
-benziny by mali byt velmi spolahlive
-disel zda sa je tiez spolalhivy... nenasiel som neake vazne staznosti nan
-rozdiel vo vykone a spotrebe medzi 2.0 a 2.5 vyzera byt minimalny....vraj... Niekde odporucaju 2.0, niekde 2.5. Kde jazdim je dost vela "tiahlych" miernych kopcov tak aby som nemusel do nich vrcat na 2ojke na dialniciach

tak ci onak, rad by budem za neake rady/odporucania od ludi co maju s tymto modelom mazdy viac skusenosti... Predsa len, modely ktore som vypisal vyssie su od seba vzdialene niekolko stovak km tak by bolo narocne ich obehat a otestovat :/