Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

Mame radi Mazdu

Oficiálne aj neoficiálne. Máte nápad ako obohatiť MazdaKlub.sk web? Nové rubriky? Postrehy?

Mame radi Mazdu

Poslaťod Mikey626 » Ned Máj 25, 2008 3:52 pm

Hello,

len ma tak zaujima, ako vlastne zacal vas vztah (zeby laska? :-) ) k mazdam.
U mna to bola v podstate nahoda, pred troma rokmi som si siel do bazaru (toho trojpismenkoveho) kupit Hondu Acord, ale ako to uz v takych bazaroch byva, aj ked som ju rezervoval, niekto ju proste kupil dve hodiny predo mnou.
Nuz tak som sa tam prechadzal a pozeral co tam maju s tym, ze nic ine ako hondu nechem a zrazu sa na mna usmiala 626 asi takto :ho:
No nekup to s takym usmevom...
Musim sa priznat, ze zo zaciatku som bol trosku deprimovany, ale po par tyzdnoch som bol happy ze tu hondu uz nemali.

No a tak to zacalo, staram sa o nu a ona o mna :zerute:
Aky je vas pribeh? :)
Driving Xedos is like flying without taking off...
Obrázok užívateľa
Mikey626
VIP 2009
 
Príspevky: 725
Registrovaný: Sob Dec 08, 2007 2:58 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod majki » Ned Máj 25, 2008 6:24 pm

No u me prvni nakazeni bylo nekde v '95, kdy jsme na mesic doma meli RX-7 druhe generace. Zel byla pouze dvousedadlova a my pocitali do roka jeste s jednim prirustkem, tak z vyhodne koupe byl nakonec po mesici jeste vyhodnejsi prodej...no a v lednu '96 jsme uz meli doma 626 GD 2.2 sedan US produkce, ktery s nami vydrzel az do unora '07, dodnes jezdi v polskem prihranici a obcas ji mama v Karvine potka :o). Nastalo obdobi s Fiatem Sporting (mezitim jsem tchanovce presvedcil at misto OctavieII koupi M6 wagon :ho: zadarilo se), no a jelikoz ten Mazdacky design mi byl vzdycky tak nejak nejvice sympaticky ve spojeni s kvalitou a vydrzi, tak mam ted novou Dvojku :palec
Fabbrica Italiana Automobili Torino
Obrázok užívateľa
majki
Administrator VIP 2009
Administrator VIP 2009
 
Príspevky: 11830
Registrovaný: Str Apr 28, 2004 9:28 pm
Bydlisko: metropolitan
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod TomAnt » Ned Máj 25, 2008 6:39 pm

Za vsetko moze Dabel...

On mal modru 626 GD a ked som zacal zvazovat kupu spolahliveho starsieho auta, ako nasledovnika po Shade 105, tak som vlastne po inom ani nepozeral. Vyhrala to v podstate referencia od Dabla.

Potom si Dabel kupil 626 GF... no a tam niekde zacala historia Mazdaklubu -> http://www.mazdaklub.sk/index.php?id=16

V mojom podani nasledovala srdcovka, splnenie si takeho maleho sna v podani Mazda Xedos 9. To ze to bol MCE bola fakt pekelna nahoda :ho: A ze to je auto, ktore bolo aj v Mazda News casopise (realne tento konkretny kus) bola nahoda asi este vacsia :ho:

Co bude nasledovat, uvidime...
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17888
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Krenštík » Ned Máj 25, 2008 7:20 pm

Historie Mazdy se u nás zašla psát když jsem začal hledat nástupce po Rapidu. Chtěl jsem zase kupé, ale silnější motor a ani nevím proč, mi do hledáčku padla 626 GC. A začal jsme o ní na netu hledat víc. Narazil jsem na tehdy začínající 626 klub, kde byly jen pozitivní reference. Takže 14 dní na to stála mazda doma. Bohužel jsem si ji moc neužil. Odjel jsem na služební cestu a Mazda padla za obět nezkušenému řidiči. :twist:
Jelikož se mi zalíbila výbava a spolehlivost těchto aut tak po několika týdnech stála doma jedna trošku větší krasavice a to výjmečná 929. Tu brzdy doplňila další 626, tentokrát už černé GD, které postoupilo v rodině. Já jsem mazdy na pár let opustil, nicméně doma mezitím prošla 323 F a další kupé 626. A nyní, po velkém zklamání s zástupci něměmcké provincie se zase vracíme k Mazdě. Takže pokud budu optimista a vše půjde jak má, tak ještě tento rok doma přistanou dva zástupci. :jupi :jupi
Každá cesta jednou končí.....
Mám rád velké a silné stroje, čím větší, tím líp. ( p.s. už nee - MX 5 :hmmhmm )
Obrázok užívateľa
Krenštík
VIP 2007
 
Príspevky: 2186
Registrovaný: Pia Sep 03, 2004 11:10 pm
Bydlisko: Jižní morava
Znalosť automobilov: 7. Nemám problém rozobrať a zložiť motor či prevodovku a adekvátne k tomu ostatné sučasti auta

Poslaťod Sedvo » Ned Máj 25, 2008 8:44 pm

U nás to bylo jednoduché. Více jak 20-tiletý Ford Sierra 1.6 benzín už nějak nezvládal svou funkci - tedy motor, převodovka vše OK, ale karoserie hodl šla do kytek. Nějaká přestavba mě nelákala.
Takže co teď, otec se vzhlédl v Alfě 156 1.8 twinspark, úplně super, ale prostě auto v dobrém stavu nebylo. Jelikož už jsem dělal mezi auty, tak jsem hledal a hledal a našel 626 GF. Recenze byly vesměs dobré. Jenom máma říkala, ježiši 2.0 benzín, to je drahá pojistka, to bude žrát a takové to ženské blablabla. Ale nakonec se nechala zlomit. A tak jsem našel jednu krasavici a jeli pro ni. Otec se zamiloval, já se zamiloval a už to bylo. Jezdil jsem s ní hlavně já, ale otec potřeboval auto, tak jsem si pořídil 323 F (r.v 2001 BJ). Super autíčko, super motor, prostě paráda, ale jezdil jsem hodně kilometrů, tak jsem chtěl nějakého nafťáka a tak najednou jsem hledal. Nejdříve to byl VW Jetta a jejich úžasná 1.9 TDi, ale pak na netu se objevila nádherná Mazda 6 a bylo to jasné.

323 se prodala hned a M6 za chvíli byla doma. Tedy 323 ještě nebyla prodaná a M6 už byla doma. A mám ji do teď, ale plánuji, že si pořídím novou M6. Spolehlivost, kvalita atd.
Mazda 6 2.0 MZR - CD GTA Obrázok
Obrázok užívateľa
Sedvo
NadMazďák
 
Príspevky: 3333
Registrovaný: Sob Mar 04, 2006 7:25 pm
Bydlisko: Klobouky u Brna
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod 323.Hans.626 » Ned Máj 25, 2008 8:59 pm

u nás v rodině to taky začalo de-facto náhodou. Kdysi jsme vozili spoustu aut z německa kvůli tomu že bydlíme v příhraničí a dostaly se nám do rukou dva kousky, oba shodou okolností diesely... tj Mazda 626GF 2.0DiTD a 626 GE 2.0 Comprex. Už tenkrát tj někdy okolo roku 04 se mi ty auta začaly hrozně líbit a jelikož jsem potom osedlal i spoustu jiných japonců (Nissan Micra, Primera apod) asi tenhle okamžik byl klíčovej v tom, že už jsem byl nakaženej. A nejenom já ale i můj otec. Když posléze dožila Laguna z roku 95 kterou měl napřed můj otec a potom i já a tak nějak nebylo čím jezdit, měli jsme jasno. Další auta už budou jenom japonci. Takže jsme začli vybírat a čirou náhodou jsme natrefili na zachovalou 626GF se kterou jezdím dodnes. Posléze jsem si přikoupil i 323BA jakožto následník dožívající Lady-VAZ která už prostě žila u nás v rodině téměř 16 let a co si budem povídat, měla to nejlepší už dávno za sebou. Pravda na něčem jsem se vyučit musel. Ale moje další vozidla budou už jenom Mazdy... případně nějakej ten jinej japonec např Honda či Toyota. :ho: :ho:
:dobry
Naposledy upravil 323.Hans.626 dňa Ned Máj 25, 2008 8:59 pm, celkovo upravené 1
MAZDAKLAM JE SEKTA a já rozhodně žádnou sektu NEPODPORUJI :nene
Obrázok užívateľa
323.Hans.626
VIP 2008
 
Príspevky: 2898
Registrovaný: Štv Dec 15, 2005 9:52 am
Znalosť automobilov: 9. Dokážem vám pomôcť s takmer akýmkoľvek problémom týkajúcim sa Mazdy.

Poslaťod Bootleg » Ned Máj 25, 2008 8:59 pm

Zacalo to Mazdou 121 niekedy v roku 1996. Hranata, malicka, ale zihadielko. Bol to stary model, potom ho prebrala Kia a predavala pod menom Pride. Potom prisla 323 F a po presune do UK to zacalo byt masovejsie, japonsky import RX7, 2 rotory nestacili, prisiel import Eunos Cosmo, rarita, krasna modra metaliza so stupnom vybavy S (napr. dotykove ovladanie vetrania na displeji, koza, atd.)..teraz beha niekde v Buckinghamshire. Nakoniec je to Mazda Bongo, takisto import, ale z Australie, nieje to uz rarita, ale je super, da sa v nej spat (4 osoby), ma super variabilny interier a na moje ostrovne vylety je to tip top.
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod Bedro » Pon Máj 26, 2008 12:57 am

Ja osobne som vzdy lubil japance, ked sme sa s zenou rozhodli ze druhe auto je viac nutnost ako luxus tak som ale bral prve co pod ruku prislo len aby to prdkalo po meste. Bolo to clio 1,5 dci auto nemalo chybu sikovne male vrtke nezralo ale co to? Bedro zistil ze sa vozi ale nic neciti uz to nebolo auto len plech. Povedal som si dve auta treba ale ked uz mame jedno prakticky kombik tym padom to druhe take nemusi byt a ani spotreba nie je dolezita na tych par km po meste denne.
Baaac inzercia dam si vyhladat coupe kategoriu a sup po nejakych talianskych nepodarkoch vybehla MX3, laska na prvy pohlad uz len sa ukludnit a seriozne prezriet. Zavolal som chalanovi a ze ci sa da aj dnes a teraz, on ze hej tak fajn.
Poprosil som ho po telefone ci moze auto nastartovat az pri mne studene , preberal som si v hlave co musim kuknut atd.
Prisli sme nastartoval sadol som si zaradil jedna pomalicky rozbehol a laska prisla pri preradeni na dvojku.Tak prosto radi iba japanec. Znie to divne ale bolo to jemne presne preradenie tak ako pri pri swiftoch co som mal a na tie mam krasne spomienky. Ja som mal ale este na krku clio tak sme sa dohodli ze akonahle predam volam. Druhy den rano cca o 10:00 som volal chlapciskovi ze sa mozme stretnut na isnpektorate a vtedy mi prisiel aj dost zdrveny ze to tak skoro necakal a pacilo sa mi ako sa zaujimal do akych ruk auticko pojde.
Kupil som a nelutujem, mimochodom uz aj zena sa namotala a pojde do mazdy ale to nabuduce :o)
МАЗДА MX3 V6 2,5 KLDE
Serblolet kruz 1,8
Bramborak 2,5 turbokachle
Obrázok užívateľa
Bedro
VIP 2008
 
Príspevky: 273
Registrovaný: Pon Jan 07, 2008 5:34 am
Bydlisko: Bratislava, Raca

Poslaťod Pedro70 » Pon Máj 26, 2008 8:47 am

Ked som mal 9 rokov (1979),otec bol sluzobne v JAPONSU a doniesol mi radiom ovladanu MAZDU RX8,co bolo na tu dobu prekvitajuceho socializmu dost problamaticke,pretoze sme to museli ist prihlasit na policiu a cakat na povolenie.Vysielalo to niekde okoli 27 MHz,podobne ako dnesne modeli a na tu dobu boli policajti dost alergicky,ked niekto chcel pouzivat modeli ovladane radiom,alebo hoci co,co malo prijmac/vysielac..No a od vtedy som vzdy snival o mazde a nedavno sa mi moj sen splnil a kupil si novucicku M3.
Mal som pred nou Feliciu a je to neporovnatelny rozdiel...
Mazda 3 BK 2008 1.4/62kw 78 tkm
Obrázok
Toyota Yarris 1.33/74kw 2011 17tkm
Obrázok užívateľa
Pedro70
Prispievateľ
 
Príspevky: 138
Registrovaný: Sob Mar 08, 2008 8:09 pm
Bydlisko: BRATISLAVA
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod misko42 » Pon Máj 26, 2008 9:03 am

u mna to zacalo tym ze moja priatelka predavala mazdy aaaa tak som mal dost zcitane o mazdach ake su kvalitne atd atd atd a tak ked sme nasli v bazare s ocom 323f bj tak o inom rec nebola,aspon s mojej strany aj ked bol konkurent a4 1,9tdi o rok starsia...
potom ked som si isiel kupit ja tak som tiez po inom nepozeral len po mazde a preto som si kupil mrkacku :zerute: no a teraz sice uz mazdu nemam ale stale je to japonec.presedlal som ako aj dabel a socoman . . . :palec

FERRARI fan
Obrázok užívateľa
misko42
VIP 2007
 
Príspevky: 3631
Registrovaný: Pia Jún 23, 2006 10:23 am
Bydlisko: NR

Poslaťod Rainbow » Pon Máj 26, 2008 10:29 am

Ked som bol este maly, tak sme mali najprv skodovicu 120 - a potom mal otec firemnu 626GE - strieborny sedan, oproti skodovici obrovsky rozdiel. Potom mal firemnu 626GF, potom firemnu 6.

Medzitym som uz mal vodicak (a skodovicu nam medzitym rozbili pri havarii), tak som chvilu jazdil na tej 626GE. Mala akurat 200 tisic km, motor isiel ako novy a prevodovka tiez - parada :) K tomu ten zaobleny vzhlad - to auto je stale po tych rokoch pekne.

Potom zacala mat firma problemy, tak sa Mazdy postupne predavali - a normalne som rozmyslal, ze si tu 626GE kupim. Ale bolo to vtedy dost vela penazi na mna a auto som nepotreboval...

Nakoniec si otec kupil Fabiu. Ja som chcel nejake rozumne auto, tak som zacal hladat v bazaroch japonske - a hlavne Mazdu. Povedal som si, ze staci 323 a 3 dvere - nakoniec som vyberal medzi 323P a 323C. Nasiel som na webe autobazar ABC (mali tam kopu japonskych aut, skoro vsetko dovoz z Nemecka), kde mali dve 323P, tak som ich isiel pozriet - jedna cervena s 1,3 motorom a mensou vybavou a druha modra s 1,5 a vacsou vybavou. Po osobnej prehliadke sa ukazalo, ze modra je v lepsom stave a navyse ma servisnu knizku, pricom rozdiel v cene nebol velky. A teraz ju mozete vidiet v mojom avatare :o)
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod dopr » Pon Máj 26, 2008 3:07 pm

U me to byla docela nahoda, i kdyz treba Xedos 6 a 9 mi utkvel v pameti jeste z dob, kdy na tyto auta byla reklama v TV...
To jsem si po ridicaku vybiral prvni auto. Mel jsem vyhlednuty starsi Mitsu Colt (1991), ale prodali ho asi den pred tim, nez jsem dostal penize. Nicmene japonsky design se mi vzdycky libil, nechtel jsem jit se stadem a kupovat si Favorita nebo jeste neco horsiho :o) Tak jsem si nasel svoje prvni auto... Mazda 323 BF 1.6 GT. Mel jsem ho 3/4 roku, naprosta spokojenost za ty penize (stala me 15000 Kc :ho: ). Nicmene jsem se zacal vic zajimat o ruzne Mazdy, a zamiloval jsem si jejich design let 1992-97. Snad vsechny modely jsou krasne a nadcasove (121,323F BA, 626 GE, MX-3,5,6, Xedos 6,9). Proste jsem si tyhle krivky strasne zamiloval. A potom jsem jednoho dne uvidel nazivo MX-3 a bylo vymalovano :) Nic jineho me uz nezajimalo, 323 jsem dal otci, kteremu verne slouzi dodnes a koupil MX-3. Bylo to splneni maleho snu. Porad se ji nemuzu nabazit, kdyz jezdim domu po klikate okresce... Nicmene loni me zacal hldoat v hlave dalsi brouk, a sice Xedos 6. Taky krasny design, vybava a oproti MX-3 preci jen vice komfortu na delsi cestovani po CR. Takze loni pribyl do "rodiny" Xedos. Sice me ted zlobi, ale stejne na nej nedam dopustit, Nejspis sezenu jiny nekde v Nemecku. Chvili jsem mel nutkani se ho zbavit, a koupit uplne jine auto, ale proste nemuzu, nejde to... Mazda je moje krevni skupina :jupi
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod EDU » Pon Máj 26, 2008 9:46 pm

Karoserie 626 GE ma dostala hned ako sa objavila na trhu, potom som sa jej dostal za volant vdaka tomu ze sa nas riaditel vratil do GB, a Mazdule nemala majitela a ja som mal narok na sluzobak. Po par rokoch uz bola na srot, a sedlal som kde co.. len ten pocit zostal, a tak som sa dopracoval k tomu ze som si ju na chvilku kupil. Sice ma neskutocne hnevala, ale spoznal som v nej kazdy srob a bolo to fajn ... Usilovnym snazenim som sa dopracoval k dalsiemu milniku, kupit si nove auto. Tak ako kedysi 626 GE ma uz pred rokmi ucarovala Mazda 5. A dnes sa s nou uz 14000 km denne vozim.

Mazda ma proste nieco do seba. Neviem co, asi to bude to Zoom-Zoom alebo co...
Mazda 5 1,8i TX
626 GE HB - Comprex
Obrázok užívateľa
EDU
Forum Guru
 
Príspevky: 1563
Registrovaný: Str Jan 04, 2006 6:30 pm
Bydlisko: Děčín

Poslaťod Gib » Pon Máj 26, 2008 11:18 pm

Ja len kratko a strucne:
Mal som Renault, ktory ma viac krat sklamal (bola to rychla a pravdepodobne zla kupa). Po tomto som siel po kvalite, priznam sa nebolo v tom nic srdcove. No a nejaky pevny vztah k Mazde sa zatial len postupne buduje...
Mazda 6 2.0i F/L 108kW Mio C520 iGO8
I don't wanna change the world, I don't want the world to change me!
Obrázok užívateľa
Gib
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2110
Registrovaný: Ned Aug 06, 2006 9:40 pm
Bydlisko: Rodná hruda

Poslaťod Kris » Uto Máj 27, 2008 12:31 am

Mna uchvatil v 92om dizajn Xedosov, hlavne 6stky. Z mojho osobneho pohladu to bola vynimocna zalezitost. V tom vase vyzerali ostatne auta, take skatule proste....s xedosom sa pomylili o 10 rokov.
Ostatne ked sa pozriete blizsie DNAcku toho dizajnu - funguje na nej cela dnesna zoom-zoom rada.
Vid obrazky
Obrázok
Obrázok

No a toto mohli kludne nazvat Xedos 2009

Obrázok
Obrázok

To je moj silne subjektivny nazor :ho:
No a potom som roky cakal, az si ho mozem kupit. :)
Každý sa sťažuje na málo peňazí, ale nikto sa nesťažuje na nedostatok rozumu :)
Obrázok užívateľa
Kris
VIP 2008
 
Príspevky: 6765
Registrovaný: Pon Aug 16, 2004 9:41 am
Znalosť automobilov: 3. Mam už čosi odjazdené, začínam sa rozhliadať po olejoch, filtroch a spotrebnom materiáli.

Ďalší

Späť na Mazdaklub

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron