Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

"opravene" sklo...

Čas od času i Mazda naštve. Zde si můžete ulevit.

"opravene" sklo...

Poslaťod potkan » Pon Jún 18, 2007 8:48 am

tak som si konecne doprial vymenit praskle sklo celne, som si blahovo myslel ze si polepsim. kamerad zohnal nejaky kontakt v autoskle v TN, sklo aj s robotu za sestku. fajn. blbe bolo, ze ked som tam dosel, tak som zistil, ze sice povodne vraveli, ze bude aj s gumu, ale na mieste vraveli, ze bude bez gumy, ze pouziju povodnu. kua, to uz by som tu cenu snad vycaroval aj v bratislave. ale najma tu gumu, co som tam mal, som s vidinou jej osudu riadne dorasoval, ked som par dni predtym si povedal, ze obetujem cast hrdze nad hornu stranu skla a pretmelim to. no ale tym to len zacalo...
autak odstrojili, opucovali zvysok hrdze, zatmelili, nacpali sklo, narvali tam lepidla jako keby ho mali z akcie v baumaxe. pjekne vytiekli bobuliska okolo stlpikov do interieru. nevadi, zebereme orezavac a orezeme, prezijem, vravel som si. aj tych par urvanych krytiek srobov na spodnej liste, prezieravo som si na vrakaci nabral zopar do foroty. akorat mi bolo divne, ze ta spodna lista, co predtym normalne drzala, uz jaksi na jednom mieste tak uplne nedrzi, ale sak to doma spravim.
ty hovada mali setsakramentsky nahodne stastie - vecer, ked som si isel po masinu, tak im asfaltovali prijazdovu cestu do arealu, takze auto bolo vyparkovane pred arealom, cize som ho len zbezne okukol a bezal dozadu vyplatit.
no hej, ale cestu do blavy mi zacalo nieco pistat okolo predneho stlpika. a ojhla - guma na lavom stlpiku jaksi opustila svoje miesto v lavej spare a veselo si povieva. a jaksi odmieta drzat v spare. kukneme na to.
dal som dole tu listu, co dole tak krasne nedrzala, a kuknimeze majstrov... dole pod sklom su take dva nastavovatelne plastove bazmeky, na ktore sa to sklo pri montazi posadi. teda - ja tam jaksi mam uz len jeden. druhy som nasiel urvany v jednej strbine pod kapotou. a jaksi ked to pani majstri takto vyriesili, tak to sklo, jak ho tam capli na lepidle, tak sa chlpecek vychylilo... no chlpecek, skorej chlp. proste jedna strana padla dolu /sak ked ju nemalo co podopierat/, cize bocne spary - navrchu su v poriadku, ale v pravo dole je okno pomaly narazene na stlpiku a vlavo je fuga 1 a pol centimetra. samozrejme, kedze fuga je sirsia jako ta guma, tak to moc nedrzi. to, ze spodna lista nedrzala, lebo ked uz to brali silovo, tak uleteli aj dve ty zapadky, do ktorych sa to srobuje, uz povazujem za detail.
o par dni som prisiel panom majstrom ukazat ich veldielo, zebrali megapistolisko s lepidlom a podho tam toho cerneho bazmeku nacpat za dalsie vedierko. toz som ich zahaltoval, ze to si mozem naozaj nacapat aj sam, ze oni mi to nalepili krivo a nech riesia to. samozrejme - ja mam staru hrdzavu herku, kera je cela pokrivena a oni to urobili dokonale, a vobec mal som si kupit rovno aj novu gumu, lebo na tej mojej starej, ktoru chlpecek potrhali pri demontazi, to vobec drzat nemoze a takdalej. nebol som vtedy pri tej ich robote, mal som nejake vybavovania na krajskom urade, ale aj tak dodnes nechapem, ze som im vynadal v podstate iba velmi jemne.
a fcil otazka - da sa s tym nieco robit? teda - nemyslim ze im vynadat dodatocne, aby som neumieral s pocitom dlzoby, ale myslim s tym sklom. samozrejme ze oni sa uz hirosimy nedotknu, ale ja vobec neviem, jako by sa to dalo vyriesit. da sa sklo raz nalepene stylom "nacpime tam toho radsej este za kilo, nech to neuleti" este odlepit? alebo jedine riesenie je zebrat krompac a zhanat nove sklo? sakra, ale ja nemam doma tlaciaren...
copperfield nehal zmiznut sochu slobody? je tam toho! ja som nacpal tri detske sedacky do xedosa 6!
potkan
Komunikátor
 
Príspevky: 670
Registrovaný: Pia Nov 17, 2006 2:00 pm
Bydlisko: Trenčín

Poslaťod tomasicek » Pon Jún 18, 2007 11:23 am

A o to ma to viacej sere ze ti to robili v Trencine.... :?:

Ja si tam tiez vacsinou musim nechat robievat veci u majstrov s velkym "K" (k....i) ale sak skus ist za majitelom firmy a sa ho opytaj ci s tym mieni nieco robit.

Inac povedz mi presne kde to bolo aby som vystrihal ostatnych ludi, pripadne seba....
tomasicek
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2705
Registrovaný: Str Nov 02, 2005 6:28 pm

Poslaťod potkan » Pon Jún 18, 2007 12:10 pm

s majitelom firmy som vtedy hovoril. povedal mi ze s tym nemozu nist robit, ze pokial scem, tak mi tam akorat mozu napchat to lepidlo do tej spary a prilepit tu gumu... /ta guma NEMA byt prilepena, ma byt iba zasprajcovana pod prilepenym sklom.../, ze sklo je raz prilepene a basta.
je to autosklo na bratislavskej, v areali byvalych bavlnarskych zavodov, vedla toyoty, tam, jak je fcil obvodny urad ci co. neviem jako sa volaju, ale mozem to zistit, robili tam sklo aj kameradovi a jemu to spravili o poznanie lepsie, asi si to na tej mojej potrebovali natrenovat.
copperfield nehal zmiznut sochu slobody? je tam toho! ja som nacpal tri detske sedacky do xedosa 6!
potkan
Komunikátor
 
Príspevky: 670
Registrovaný: Pia Nov 17, 2006 2:00 pm
Bydlisko: Trenčín

Poslaťod PePa » Pon Jún 18, 2007 12:23 pm

Mne pred par rokmi menili sklo v jednej rak firme a vtedy som si velice krochkal, ze aky servis. Technik prisiel za mnou rano do roboty pre auto a poobede ho hotove doviezol. Po par dnoch na dialnici asi pri 160 km/h sa odlepila gumova lista na pravej strane a v tej rychlosti svacla o spolujazdcove bocne okno. Bola to dobra pecka, skoro som sa posral. Esteze tam nikto nesedel pri otvorenom okne .. Neskor som si vsimol, ze ani farba tonovaneho skla uplne nesedi. Telefonicky mi tvrdili, ze ine skla sa na X6 nedaju zohnat.
Kedze idem rusit poistku, dal som si celne sklo vymenit znovu (mal som tam malu odreninku od kamena) v inej firme a ked som prisiel pre auto, chlapik sa ma hned pytal, ze kde mi to sklo preboha menili pred tym, ze tak skaredo nahnohnane lepidlo este nevidel. A farba tonovania je uplne rovnaka ako original.
Tak ako pri vsetkom, aj pri vymene skla musis mat asi stastie :jupi
Mazde zdar, Xedosu zvlášť !!!
Obrázok užívateľa
PePa
VIP 2013
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Štv Jún 01, 2006 2:52 am
Bydlisko: Bratislava, Wien

Poslaťod pepino34 » Pon Jún 18, 2007 7:26 pm

Sry za OT, ale kolik by stálo nové čelní okno na 626 GF ?
Mazda 626 GF14P2 1.8 92k '98 Obrázok
HTC Touch Pro, 4GB microSD, TT7 Používejte pravidlo ZIPu
Obrázok užívateľa
pepino34
Komunikátor
 
Príspevky: 661
Registrovaný: Sob Sep 02, 2006 7:13 pm
Bydlisko: Brno

Späť na Chcem sa posťažovať

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť