Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

PN report

O Mazda zrazoch v roku 2006.

PN report

Poslaťod Doktor » Pon Júl 31, 2006 11:28 pm

No tak tuna ho mate - v ramci oneho - korektnosti.

No, čo je? Aha, zase report. No, prvé, na čo si nejako spomínam z toho rána, bol nepríjemný zvuk budíku o 8:00. Bohoval som celú cestu do kúpelne, ešte som stihol aj zakopnúť o psa, ale pomaly som sa štartoval. Raňajky, džúsik, kafíčko, áno, telo sa zahrieva. Pošteglil som hubu zubnou kefkou, a zrazu už sedím za volantom. Nie je zatiaľ teplo, to je fajn, prebúdzam k životu V6 a vyrážam. Spočiatku je 323 rovnako zaspatá jako ja, ale keď na tri pod plynom vchádzam do zatáčky na prístavný most, už je prebratá a frčí jako o závod. Až tak, že som skoro minul odbočku na miesto stretnutia na pumpe pri letisku. Takže medziplyn, 4, plné brzdy, ale aj tak vchádzam na pumpu asi 90km/h... Po chvíli krúženia nachádzam Rela-zlúpanú kapotu, ktorý spolu s priateľkou relaxuje na lavičke. Kecáme, je príjemné ráno, doráža Maco222 20-palcový. Vyzerá to, že sme všetci (predseda se nám roznemohl), vydávame sa smer PN. Cestou miestami naša minikolóna pripomína gelovú hmotu, ktorá sa prelieva z pruhu do pruhu, pretože sa cestou fotíme, takže sa chvíľami Mazdy okolo seba celkom srandovne motajú. Za TT sa k nám pridáva ďalšia kára – 323F BJ sedan, mená si nepamätám, ale iní jako super ľudia tam neboli, takže je to asi jedno.

Príjazd do PN – na pumpe sme prví, dokonce ju medzičasom premenovali a už to nie je Shell, napriek tomu sa parkovisko v krátkej dobe začína plniť Mazdami. Toto bol pre mňa jeden z vrcholov zrazu, pretože ľudkovia boli zmetení, autá tam jazdili hore-dole, atmosféra pripomínala stav pred nejakým závodom, bol v tom taký príjemný stupeň chaosu, prebiehali zoznamovania, priraďovali sa k nickom z fóra ksichty, ľudia obdivovali naživo autá, ktoré poznali iba z netu, zkrátka paráda. Medzitým vyzdvihávam lehce ztratenú (asi 50m od vjezdu na vyššie spomenutú pumpu) kolónu českých bratov vrátane Novyla číslo 3 t.č. nezvracajúceho a Blekárny-Brokárny. Ako posledný prichádza Weiny červený novokolesový, a krátko nato veliteľ zájazdu Enzo štvorvýfukový zavelil na odchod do stravovacieho zariadenia, kde sme sa pekne napakali, a kde nastal čas na prvé dlhšie rozhovory. Odtiaľ sme sa presunuli do hotelu, kde mali cezpoľní zariadený nocľah. Na parkovisku pred hotelom sa spontánne utvorila atmosféra minizrazu – otvárali sa kapoty, dvere, kufre, začali sa linúť tóny z audioaparatúr. Blekoš – vlakonosič nám chcel robiť dobrú reklamu, takže před hotel vyvesil zástavu auta, ktoré je v našom klube zastúpené v hojnom počte (ostatne zraz to potvrdil) – Mazda série E.

Nasledovala prehliadka mesta – prešli sme sa centrom, videli sme kúpeľný ostrov, vyzkúšali sme pohostinnost jeho reštauračných zariadení, podaktorí aj osviežujúcu vodu miestneho kúpaliska. Späť na parkovisko nás dopravil úžasný cestný minivláčik ťahaný prekapotovaným Pajerom, ktorý bol zkrátka kúzelný hlavne preto, lebo sme nemuseli ísť späť pešo. Vtipná bola prítomnosť asi piatich velorexov a ich pyžma (rozumej arabských žien a ich smradu), ktoré sice vtípkom nerozumeli, ale tvárili sa, ako keby rozumeli. Odchádzame späť v kolóne na miesto pobytu poniektorých z nás, no a potom už nasleduje odjazd na letisko, kde je v pláne sa trošku pofotiť, pojazdiť, a tak ďalej. Cesta tam je nádherná – krásne zatáčky a kopce. Je až tak nádherná, že časti z nás sa podarí hneď na prvej možnej odbočke odbočiť presne na druhú stranu, takže sú chvíľu stratení. Mierime na letisko při Orešanoch, poviem za seba, že som teda netrpezlivo vyzeral runway, no a keď som obišiel pár kopiek uschnutého hnoja, pristihol som sa, že po nej už frčíme. Poloha letiska = nádhera - na náhornej plošinke, všetkými smermi to bolo od nás z kopca. Na koncy dráhy parkujeme, okamžite sa objavujú kužele vymedzujúce štartovacie siesta, a už sa na štart rovnajú prví záujemcovia o zmeranie si síl v šprinte. Funkci esa spontánne ujíma Blekoš štartér, a už počujeme motory hnané do otáčok a pískanie gúm při rozbehu. Radenie dva bolo ešte zreteľné, tri už bola v diaľke, dosahované rýchlosti na konci rovinky slušné. Myslím, že morálnym víťazom tejto časti programu sa stal Michal 4WS-Rožovka (jeho veličenstvo Doktor nezávodil, lebo má rád svoju spojku), ale za srdce nás asi všetkých najviac zobral krásny zvuk Macovej 323F BJ (ak sa dá ešte vobec jeho auto za toto považovať). Trošku nás vydesil Blekoš – bystré očko, ktorý to při rovnaní na štart skoro nacúval do šikovne pristaveného Pontiacu Firebird. Věštci sme si oddýchli, že nás len postrašila. Fotenie, kecanie, odjazd prvých účastníkov smerom k domovu.

Historické udalosti-vďaka neuveriteľnej pohotovosti Vlada posiela Blekoš-hacker svoj 10 000 príspevok do fóra, a tým naplňuje skutkovú podstatu trestného činu zanášania Mazdafóra spamom, zároveň bola stanovená pokuta 10 000Kč a boli predané čísla účtov Mazdaklubu.

Nečakané udalosti – Príchod Jožka – apolitického spolu s karavánou tretieho druhu, Luke – autový monogamista predstavil netradičné poňatie striekania krycieho laku na prednú časť svojej zánovnej GE, príjazd Liv a Steva, nápad prv menovanej fotiť skupinu 323F BA, príjazd čerstvého manželského páru Bibop a Petra. Zbytok účastníkov sa poberá do reštaurácie vybranej opäť Enzom – spoilerom, kde sme si pochutnali na skoro výhradne slovenských špecialitách. Zbytok karavány sa vydáva smerom k hotelu, kde posedíme, začína konzumácia omamných látok a uvoľňuje sa atmosféra. Sedvo - lahvinkový nás odchádzajúcich nekompromisne obdarováva dovezeným vínom podia hesla minimálne 1 fľaša na každé auto. Opúšťam výborne rozbehnutú akciu spoločne s Bibop – the queen of kekra. Ich Mazda 2 mala mimochodom pri nájazde na D1 asi nejaké technické problémy, pretože sa mi zdalo, jako keby sa zastavila . Cesta do BA prebiehala v pokojnom duchu v tempe asi 180km/h za sprievodu tónov Horkýže Slíže. Vypínam V6 pred domom niečo pred pol druhou ráno, rýchla sprcha, a prvý PN Mazda zraz je za mnou. Musím povedať, že mne osobne sa veľmi páčil, a určite sa tam rád vrátim.

Veci, ktoré naozaj prišli vhod:
Skvelá organizácia (Enzo, olé), pomoc TKPN (oni vedia). Naozaj, nejako to tak, aspoň podľa mňa nadväzovalo, žiadny stres, ale ani hluché miesta, proste perfektne zvládnutý aktívy víkendový deň. Dobrý výber lokalít, stravovacích zariadení, trás. Hojná účast pekných báb.

Pár slov na záver:
Napriek úmorným horúčavám si myslím, že drvivá väčšina ľudí si tento zraz naozaj užila, zase sa urobila dobrá vec na ceste k lepšiemu fungovaniu našeho klubu, a naše Mazdy, priznajme si už väčšinou dámy v rokoch, zvládli svoje účinkovanie s oveľa väčšou noblesou, jako ich chatrné, a ku koncu už teplom zmorené osádky, a dostáli tak svojej povesti bez ztráty kytičky. Všade, kde sa odjavili, vyvolali rozruch a obdivné pohľady, myslím, že si tento deň naozaj užili. Dúfam, že im to nielen tento rok, ešte hojne doprajeme.
Caterham CSR R500
Obrázok užívateľa
Doktor
VIP 2013
 
Príspevky: 6540
Registrovaný: Pon Okt 04, 2004 2:02 pm
Bydlisko: Praha, Bratislava, United Kingdom

Poslaťod Joseph » Pon Júl 31, 2006 11:46 pm

Pekne, doktor, ani som nevedel ze si taky vsimavy a ucinny reporter :-P :-)
Obrázok užívateľa
Joseph
VIP 2006
 
Príspevky: 1604
Registrovaný: Pia Apr 07, 2006 2:35 am

Poslaťod Maco222 » Uto Aug 01, 2006 6:38 am

Obrázok užívateľa
Maco222
VIP 2007
 
Príspevky: 2957
Registrovaný: Pia Sep 24, 2004 11:05 am
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 1. Netuším o autách vôbec nič, iba že to má volant, pedále a treba do toho tankovať.

Poslaťod relo » Uto Aug 01, 2006 8:21 am

Mazda 323F BA 1.5i 16V DOHC Z5 Engine 65kW/88HP 132nM/4000ot.
ICQ 270536924
Obrázok užívateľa
relo
Prispievateľ
 
Príspevky: 377
Registrovaný: Str Aug 11, 2004 5:37 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod petino » Uto Aug 01, 2006 8:35 am

SUPER :tlesk: , len my je luto ze som sa nemohol zucastnit :cry
Petino Mazda 6
Obrázok užívateľa
petino
Pisateľ
 
Príspevky: 68
Registrovaný: Pon Sep 19, 2005 9:49 am
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Gretka » Uto Aug 01, 2006 8:58 am

Doktoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, to je moc moc dobre napisane.... :tlesk: :tlesk: :tlesk:
neviem ci nedam hlasovat o zvolenie ta na miesto hlavneho reportovaca zrazov mazdaklubu :jaja
Obrázok užívateľa
Gretka
NadMazďák
 
Príspevky: 4283
Registrovaný: Pon Sep 19, 2005 10:32 pm
Bydlisko: BA

Poslaťod Black » Uto Aug 01, 2006 9:01 am

Ujde to :spik2 Doktore až na toho Blekoše a na to jak jsem měla zrušit nějakou ameriku a to kam jsi dal oči :twisted :neane . To vypadá jako by jsi pochyboval nad mým řidičským umem :roll .
Jedna Mazda nestačí :-)

www.cx7.cz
Obrázok užívateľa
Black
NadMazďák
 
Príspevky: 13851
Registrovaný: Str Júl 18, 2012 5:05 pm
Bydlisko: Tihany, Morva
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod Sedvo » Uto Aug 01, 2006 10:33 am

Doktore, smekám! Perfektně si popsal sobotní den!!! Asi bych pokračoval, tak to, po jedné skleničce Michalovéj ROŽOVKY a následně druhý pohárek, který měl jít do druhé nohy, šel velice brutálně do hlavy a po vypití jedné lahve vína, nastupovala SVAHILŠTINA (řec opilců), teda asi jenom u mně!!! Protože BLACK, MICHAL 4WS i moje polovička byli nějak v pohodě!!! Ale ráno jsem byl OK a ostatní taky v poho, hlavně, že se šlo v 5:00 ráno spát a v 8:00 se již stávalo!!! Po snídani a zaplacení ubytka jsme si šli sednout do kavárničky!!! A asi v 14:30 jsme se vydali domů!!!

Perfektní sraz, i drahá polovička, která není vyznavačkou aut, tedy ani Mazd, byla příjemně překvapená!!!
Mazda 6 2.0 MZR - CD GTA Obrázok
Obrázok užívateľa
Sedvo
NadMazďák
 
Príspevky: 3333
Registrovaný: Sob Mar 04, 2006 7:25 pm
Bydlisko: Klobouky u Brna
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod Kris » Uto Aug 01, 2006 10:35 am

Obrázok užívateľa
Kris
VIP 2008
 
Príspevky: 6765
Registrovaný: Pon Aug 16, 2004 9:41 am
Znalosť automobilov: 3. Mam už čosi odjazdené, začínam sa rozhliadať po olejoch, filtroch a spotrebnom materiáli.

Poslaťod Black » Uto Aug 01, 2006 12:13 pm

Já osobně jsem ze srazu nadšená ještě teď, moc se mi tam líbilo, bylo tam spoustu super lidiček a krásných Mazdiček. Omlouvám se všem se kterými jsem si nepodala ruce a nepředstavila se :oops , příště to napravím :mrk .
Jedna Mazda nestačí :-)

www.cx7.cz
Obrázok užívateľa
Black
NadMazďák
 
Príspevky: 13851
Registrovaný: Str Júl 18, 2012 5:05 pm
Bydlisko: Tihany, Morva
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod misko42 » Uto Aug 01, 2006 12:26 pm

Black píše:Já osobně jsem ze srazu nadšená ještě teď, moc se mi tam líbilo, bylo tam spoustu super lidiček a krásných Mazdiček. Omlouvám se všem se kterými jsem si nepodala ruce a nepředstavila se :oops , příště to napravím :mrk .


no to by si mala lebo ja som potom musel zistovat ze ktora to je ta Black :lol

FERRARI fan
Obrázok užívateľa
misko42
VIP 2007
 
Príspevky: 3631
Registrovaný: Pia Jún 23, 2006 10:23 am
Bydlisko: NR

Poslaťod Enzo » Uto Aug 01, 2006 2:42 pm

Krasne si to napisal, fesaku. :tlesk:
kazdy kon navyse potesi
Obrázok užívateľa
Enzo
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2634
Registrovaný: Pia Jún 17, 2005 2:00 pm
Bydlisko: Piešťany

Poslaťod Black » Uto Aug 01, 2006 3:44 pm

misko42 píše:
Black píše:Já osobně jsem ze srazu nadšená ještě teď, moc se mi tam líbilo, bylo tam spoustu super lidiček a krásných Mazdiček. Omlouvám se všem se kterými jsem si nepodala ruce a nepředstavila se :oops , příště to napravím :mrk .


no to by si mala lebo ja som potom musel zistovat ze ktora to je ta Black :lol
omlouvám se :oops . A zjistil jsi to? Podle auta si mohl 626 GF modrá metalíza Blue racing a na blatníku u řidiče stříbrný nápis Black :mrk a prostřílený terč od brokovnice za zadním oknem :twisted .
Jedna Mazda nestačí :-)

www.cx7.cz
Obrázok užívateľa
Black
NadMazďák
 
Príspevky: 13851
Registrovaný: Str Júl 18, 2012 5:05 pm
Bydlisko: Tihany, Morva
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod Black » Uto Aug 01, 2006 3:46 pm

Fotil někdo mne v akci s basebolkou :twisted , jak biju Doktora a zabíjím tou pálkou pavouka na zadním okně jeho žabky a jak pak on má snahu mi pálku sebrat :lol ?
Jedna Mazda nestačí :-)

www.cx7.cz
Obrázok užívateľa
Black
NadMazďák
 
Príspevky: 13851
Registrovaný: Str Júl 18, 2012 5:05 pm
Bydlisko: Tihany, Morva
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod tomasicek » Uto Aug 01, 2006 3:51 pm

Black píše:Fotil někdo mne v akci s basebolkou :twisted , jak biju Doktora a zabíjím tou pálkou pavouka na zadním okně jeho žabky a jak pak on má snahu mi pálku sebrat :lol ?


myslim ze relo spravil jednu fotky ako robis "katu" s tou baseballkou ale to je vsetko co som videl :-D

inac tu muchu si zabijala dokonale som myslel ze sa tam nedosmejem :nosit
tomasicek
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2705
Registrovaný: Str Nov 02, 2005 6:28 pm

Ďalší

Späť na Mazda * Jar, Leto, Jesen, Zima * 2006

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron