Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

www.mazdaklub.sk - home page a navigation menu issue

Oficiálne aj neoficiálne. Máte nápad ako obohatiť MazdaKlub.sk web? Nové rubriky? Postrehy?

Poslaťod Suky » Pon Mar 12, 2007 6:13 pm

majki píše:To netusim, cemu nerozumi, ja rozumim algin="center" :lol
1. Deprecated tag
2. IE6 s tím má problémy
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod Rainbow » Pon Mar 12, 2007 7:54 pm

Takto to funguje:
Kód: Vybrať všetko
.center     {
            text-align: center;
            width: 100%;
            }
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Suky » Pon Mar 12, 2007 9:22 pm

No, plná verze, kterou jsem aplikoval v neděli, je takto ( slíbili že prý to funguje na všech prohlížečích):
Kód: Vybrať všetko
.center     {
            text-align: center;
            }

.center table {
            margin-left: auto;
            margin-right: auto;
            text-align: left;
            }

class center je použit pro DIV nad TABLE
To text-align: left; vrací default chování TABLE.
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod Rainbow » Pon Mar 12, 2007 11:11 pm

Ked tam pridas ten "width: 100%", ako som napisal, tak centrovanie funguje v Konqeurore (a dufam, ze aj inde - neskusal som). Ide totiz o to, ze ten DIV ma podla standardu velkost taku, ako jeho obsah - takze centrovanie nema vyznam. Preto ho treba natiahnut na 100% sirku. Ze to niektore browsery robia aj bez toho, to je len kvoli MSIE.
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Suky » Pon Mar 12, 2007 11:16 pm

Rainbow píše:Ked tam pridas ten "width: 100%", ako som napisal, tak centrovanie funguje v Konqeurore (a dufam, ze aj inde - neskusal som). Ide totiz o to, ze ten DIV ma podla standardu velkost taku, ako jeho obsah - takze centrovanie nema vyznam. Preto ho treba natiahnut na 100% sirku. Ze to niektore browsery robia aj bez toho, to je len kvoli MSIE.

No zkusil jsem to, jak to dopadlo?
Já tě původně nepochopil. Netušil jsem že jsi se mrkl na zdroják :-) Myslel jsem (nevím proč) že chceš roztahovat tabulku.
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod Rainbow » Pon Mar 12, 2007 11:29 pm

Teraz je to super :)
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Gib » Pon Mar 12, 2007 11:38 pm

No je to uz oooovela lepsie pani! :zit

Jeden details pre IE7 a FF2.0 - hoci je stranka dostatocne uzka, je vidiet horizontalnu posuvnu listu (kua neviem ako sa to presne odborne rychlo povie). V Opere je to OK!
Preco? Nejake biele neviditelne znaky, co ju zbytocne natahuju do sirky?
Mazda 6 2.0i F/L 108kW Mio C520 iGO8
I don't wanna change the world, I don't want the world to change me!
Obrázok užívateľa
Gib
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2110
Registrovaný: Ned Aug 06, 2006 9:40 pm
Bydlisko: Rodná hruda

Poslaťod Gib » Uto Mar 13, 2007 12:14 am

A este jednu vec som si vsimol chlapci. Pri akomkolvek texte napr. http://www.mazdaklub.sk/historia.htm pri mouse-over cely text zmodrie. Odsledoval som to pre vsetky texty na strankach. Takto sa to deje v IE, FF aj Opere. To bol zamer? :mrk
Mazda 6 2.0i F/L 108kW Mio C520 iGO8
I don't wanna change the world, I don't want the world to change me!
Obrázok užívateľa
Gib
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2110
Registrovaný: Ned Aug 06, 2006 9:40 pm
Bydlisko: Rodná hruda

Poslaťod Rainbow » Uto Mar 13, 2007 12:19 am

Ked som toto spravil, tak horizontalny scrollbar vo firefoxe 2.0 zmizol:

Kód: Vybrať všetko
oCMenu.barWidth="100%"

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
oCMenu.barWidth="95%"


Kód: Vybrať všetko
oCMenu2.barWidth="100%"

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
oCMenu2.barWidth="95%"


Kód: Vybrať všetko
<div  class='center' style='top: 115px; position: absolute;'>

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
<div  class='center' style='margin-top: 115px'>



Aby text nemodrel, tak treba z CSS odstranit
Kód: Vybrať všetko
.normal:HOVER

A vlastne vsetky :HOVER styly. Neviem, ci tam maju nejaky skryty zmysel, ale podla mna sa to patri nastavovat len na linkoch.
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod majki » Uto Mar 13, 2007 10:05 am

Suky píše:
majki píše:To netusim, cemu nerozumi, ja rozumim algin="center" :lol
1. Deprecated tag
2. IE6 s tím má problémy

A jeste to napisu blbe :hope , samozrejme ALIGN...
Tak jsem si musel najit, co je to ten depracated tag :oops, mno, je to mozne, ze v PHPcku uz se pouziva neco jinyho, ja to znam jeste z dob hatmatilky a web jsem nekonstruoval taky pekne dlouho, takze si informace v hlave nejak moc okolo toho neaktualizuju :oops
Fabbrica Italiana Automobili Torino
Obrázok užívateľa
majki
Administrator VIP 2009
Administrator VIP 2009
 
Príspevky: 11830
Registrovaný: Str Apr 28, 2004 9:28 pm
Bydlisko: metropolitan
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod majki » Uto Mar 13, 2007 10:08 am

Chuapi, uz to facha i v Opere :tlesk:
Btw., jen ta tabulka se mi zda, ze je to ten nejobrovitanctejsi element na cele strance :oops
Bije to do oci vic nez hlavni vrchni panel, ktery by mel byt poutacem...ale to jen tak z estetickeho hlediska :mrk
Fabbrica Italiana Automobili Torino
Obrázok užívateľa
majki
Administrator VIP 2009
Administrator VIP 2009
 
Príspevky: 11830
Registrovaný: Str Apr 28, 2004 9:28 pm
Bydlisko: metropolitan
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod TomAnt » Uto Mar 13, 2007 10:22 am

Z estetickeho hladiska je to hrozne cele :) Pousilujem sa... na zmenu... ono totizto, novy dizajn uz mame celkom dost dlho prichystany, ako graficky navrh, uz to len prekodovat :)
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17873
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Suky » Uto Mar 13, 2007 2:45 pm

Rainbow píše:Ked som toto spravil, tak horizontalny scrollbar vo firefoxe 2.0 zmizol:

Kód: Vybrať všetko
oCMenu.barWidth="100%"

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
oCMenu.barWidth="95%"


Kód: Vybrať všetko
oCMenu2.barWidth="100%"

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
oCMenu2.barWidth="95%"


Kód: Vybrať všetko
<div  class='center' style='top: 115px; position: absolute;'>

zmenit na
Kód: Vybrať všetko
<div  class='center' style='margin-top: 115px'>



Aby text nemodrel, tak treba z CSS odstranit
Kód: Vybrať všetko
.normal:HOVER

A vlastne vsetky :HOVER styly. Neviem, ci tam maju nejaky skryty zmysel, ale podla mna sa to patri nastavovat len na linkoch.

OK, dík za radu, scrollbar je pryč.
No a HOVER nechám na Tomovi, sám nevím proč tam je.

A to position NeAbsolute s využitím margin-top je zajímavý nápad, osobně absolute positioning moc nemusím, ale nenapadlo mne to obejít tak jednoduše :oops
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod TomAnt » Uto Mar 13, 2007 2:57 pm

HOVER prec, v IE6 sa to chovalo tak ako sme chceli, ale po novom uz to funguje zle aj v IE...
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17873
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Gib » Uto Mar 13, 2007 3:23 pm

Hover je prec v IE ale cely text sa posunul hore a prve riadky su necitatelne, lebo su skryte pod menu :twisted
http://www.mazdaklub.sk/historia.htm (testovane v IE6)
Vo FF2.0.0.2 HOVER prec ale nie...
Mazda 6 2.0i F/L 108kW Mio C520 iGO8
I don't wanna change the world, I don't want the world to change me!
Obrázok užívateľa
Gib
Top Mazďák
Top Mazďák
 
Príspevky: 2110
Registrovaný: Ned Aug 06, 2006 9:40 pm
Bydlisko: Rodná hruda

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mazdaklub

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron