Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

OBD2 a M6

Prišli ste na dobrú vec? Podeľte sa s vašou skúsenosťou s ostatnými...

OBD2 a M6

Poslaťod HuffYk » Str Máj 13, 2009 3:36 pm

Zdravim

skusal uz niekto zohnat si device na pripojenie k OBD2 konektoru?

Myslel som si, ze to bude dost drahe, ale da sa to zohnat do 20 libier na ebay: http://myworld.ebay.co.uk/synxl/

Hladal som aky vlastne OBD ma M6 co mam (r.v. 2004 - 100kW - diesel). CAN to zrejme nebude lebo som nasiel jednu stranku kde CAN mali pre tento r.v. len benzinove Mazdy.

Podla tohoto
http://www.etools.org/files/public/gene ... -17-03.htm
http://www.thinkythings.org/obdii/
http://www.gendan.co.uk/article_3.html

to bude asi J1850-41.6 (PWM) alebo ISO/KWP hmm. Vie niekto for sure povedat co to je? Asi sa budem musiet pozriet na Pins (ak teda ten konektor najdem :spik2 . Malo by to vraj byt niekde pod nohami vodica na pravo (pod strednou konzolou))

Co ma ale zase poplietlo je EOBD co sa zda byt nieco ine ako OBD2 (OBDII). OBD2 je US standard a EOBD je EU standard. Dufam, ze ak zariadenie je OBDII compliant, tak bude fachat aj s EOBD.

Tie zariadenia z ebay maju vacsinou support na OBD2. Nasiel som aj celkom zaujimavy carputer "Autel MaxiTrip Auto/Car Computer/Scanner/Guages/OBD2" za nejakych 100 libier. Ma to sice aj USB konektor ale neviem ci cez neho sa da napojit aj priamo z PC na ECU alebo je to len na upgrade firmware...

Skusali ste niekto uz M6 ECU pripojit na PC cez taketo lacne riesenia?
Naposledy upravil HuffYk dňa Str Máj 13, 2009 3:58 pm, celkovo upravené 2
HuffYk
Pisateľ
 
Príspevky: 57
Registrovaný: Štv Jan 24, 2008 10:22 am

Poslaťod TomAnt » Str Máj 13, 2009 3:39 pm

Ten computer vyzera dost pouzitelne, co vravis Majki?

Za 100 Eur cca by to stalo za test :)
http://cgi.ebay.de/Autel-MaxiTrip-Auto- ... Elektrogeräte?hash=item370185882640&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17875
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod HuffYk » Str Máj 13, 2009 3:55 pm

Hmm na Amazone kukam je este lacnejsie :) 100$

Toto je inak ono: http://www.auteltech.com/4in1.htm
HuffYk
Pisateľ
 
Príspevky: 57
Registrovaný: Štv Jan 24, 2008 10:22 am

Poslaťod TomAnt » Str Máj 13, 2009 4:02 pm

Akurat ze vsetko je to z USA, mam strach ze to bude len v milach...
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17875
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod TomAnt » Str Máj 13, 2009 4:14 pm

Kukol som aj toto:

http://www.scangauge.com/

a tam vo FAQ pisu, ze na tomto sa daju jednotky nastavit... Rozhodne je to zaujimava vec za zaujimavu cenu, hlavne pre tych, co nemaju PC included...
tento by hadam vosiel presne pod radio :)
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17875
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod HuffYk » Str Máj 13, 2009 4:32 pm

TomAnt píše:Kukol som aj toto:

http://www.scangauge.com/

a tam vo FAQ pisu, ze na tomto sa daju jednotky nastavit... Rozhodne je to zaujimava vec za zaujimavu cenu, hlavne pre tych, co nemaju PC included...
tento by hadam vosiel presne pod radio :)


jo tento som videl tiez a vychadza trochu drahsie.

Ale ked si kuknes: http://www.auteltech.com/4in1.htm tak tam na display maju "KPH" (co sice moze aj znamenat kilomiles per hour) :o) . Skoda, ze sa neda ani user guide stiahnut...

Tu som inak nasiel od jedneho usera porovnanie: http://www.cngchat.com/forum/showthread.php?t=4328

Ak by sa nedal ten USB vyuzit na ine ako update (napr. direct connect ECU - PC), to by bola skoda :(. Som si to predstavoval tak, ze default to bude carputer ale ked budem potrebovat detailnejsie analyzi tak zapojim notebook a napojim sa s lepsimi softami na ECU kvoli analyzam... takto by som potreboval aj OBD->USB device zvlast... skusim im napisat...
HuffYk
Pisateľ
 
Príspevky: 57
Registrovaný: Štv Jan 24, 2008 10:22 am

Poslaťod FISHkaa » Štv Aug 13, 2009 4:35 pm

já mám zkušenost s tím, že klasický OBD konektor, který funguje s koncernovými auty (octavia,audi,fabia) fungoval i s Mazda 6 benzin. Já mám diesel a zatím se mi nepodařilo se připojit (zkoušeli jsme víc typů HW pro připojení). Nějaký univerzální SW mám. Jak je to tedy s M-6 Diesel před F/L? :twist:
díky
----
nyní bez dvoustopého miláčka...
FISHkaa
VIP 2007
 
Príspevky: 528
Registrovaný: Pia Sep 15, 2006 8:46 pm
Bydlisko: CZ, Praha

Poslaťod gondy92 » Str Sep 19, 2012 11:18 pm

Ja som to vyriesil velmi jednoducho. Na ebay som si objednal OBD2 pripojku s nazvom ELM327 ktora funguje cez bluetooth a k telefonu (s androidom) som dokupil drziak do auta a stahol sw torque a vsetko krasne ukazuje a odozva je takmer okamzita cim som bol velmi milo prekvapeny a problem vyrieseny za necelych 12 dolarov. mozes to spojit s hocicim co ma bluetooth ci uz notebook alebo telefon no hlavne treba mysliet na to ze treba k tomu mat aj software (ktorych je plny internet) kazdopadne ELM327 kazdemu odporucam
gondy92
Čitateľ
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Str Sep 19, 2012 11:08 pm
Znalosť automobilov: 3. Mam už čosi odjazdené, začínam sa rozhliadať po olejoch, filtroch a spotrebnom materiáli.

Poslaťod Pweter » Štv Sep 20, 2012 8:55 am

Ja som objednaval odtialto:
http://www.dealextreme.com/p/elm327-usb ... tool-28528
fungovat to funguje, no elm327 je same o sebe slabe. Ukaze ti to len par parametrov. Chcem este skusit ine programy.
M6 GY 100kW 2004
Pweter
Čitateľ
 
Príspevky: 10
Registrovaný: Pon Sep 17, 2012 5:53 am
Bydlisko: Olomouc / Žilina
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Späť na Tipy a triky...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron