Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

Zapisanie rozmerov pneumatik do TP

Hotové riešenia, návody, postupy, zvyklosti, odporúčania a rady z reálneho života...

Moderátor: George

Zapisanie rozmerov pneumatik do TP

Poslaťod Fero_Lee » Ned Mar 17, 2013 10:07 pm

Caute chalani,
prosim vas, nema niekto skusenost? potrebujem surne vyriesit problem a neviem ako na to..

Predal som svoju starsiu mazdu 323F a novy majitel teraz prisiel na to, ze som nemal zapisane gumy v TP.
dovod...
ked som ja kupoval mazdu, tak boli v TP zapisane vsetky typy diskov aj gum, no problem nastal pri vypisani
noveho TP pri prepise. Policajtka mi do noveho TP nezapisala vsetky typy gum, ktore boli v starom TP.
Original gumy doporucuje vyrobca Mazdy 13" a v starom TP boli dopisane 14" a 15".
Lenze ja som tam mal uz len 15" dopisane. a problem nastava teraz, kedze zimne pleumatiky mam obute na 14" pneu., ktore nemam zapisane v TP.

viete mi prosim poradit nejaky postup, ako dostanem do TP spat zapisane hodnoty?

docital som sa nieco na nete, ze ak chcem zapisat do TP iny rozmer penumatik, tak musim zhanat nejaky papier od importera mazdy..

nasiel som jednoduchu stranku, na ktorej sa daju najst vsetky doporucene pneumatiky od vyrobcku..
musia teda byt vsetky typy zapisane v TP alebo nie?

http://www.e-pneumatiky.sk/Pneumatiky/m ... kw-1489ccm

dakujem za odpoved

Fero
Fero_Lee
Čitateľ
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 6:14 pm
Bydlisko: Zilina
Skype: bruce_lee6
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod Rainbow » Pon Mar 18, 2013 9:20 am

Nemas kopiu toho technicaku, kde to bolo OK?
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Fero_Lee » Pon Mar 18, 2013 11:38 am

mam, ale rozfotenu cez mobil v 6 foto,
je to ale kvalitne odfotene, ale nie v celku.

Dalo by sa s tym nieco spravit? mas s tym nejaku skusenost aby som to nemusel vybavovat cez papiere od vyrobcu?
Fero_Lee
Čitateľ
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 6:14 pm
Bydlisko: Zilina
Skype: bruce_lee6
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod Rainbow » Pon Mar 18, 2013 2:33 pm

Skusenosti s tym nemam, ale skus to riesit na policii - tam, kde to posrali, nech ti to opravia.
Mazda 323 BA 3HB, Z5
Obrázok užívateľa
Rainbow
Forum Guru
 
Príspevky: 1837
Registrovaný: Ned Dec 03, 2006 9:52 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Fero_Lee » Pon Mar 18, 2013 3:37 pm

to je pekne, ale ide o to ze to je skoro 3 roky stara zalezitost a ja som na to prisiel ked som predal svoju mazdu..
jedine co od toho mam je odfotena kopia stareho technickeho preukazu..
Fero_Lee
Čitateľ
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 6:14 pm
Bydlisko: Zilina
Skype: bruce_lee6
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod potkan » Pon Mar 18, 2013 8:53 pm

mne chlapik napisal do TP spatny rozmer kolies na X6 - miesto 196/60 r15 napisal 195/65 R15. prisiel som na to o rok a pol, prisiel na mestsky urad, kde mi vydavali technicak, ani som nemusel byt neprijemny, chlapik tam uz nerobil, nejaky jeho kolega kukol na TP, kukol na ofoteny rakusky co som mal, myslim ze niekde vyhrabal v papieroch originaly, ktore tam kdesi mali, dal nove tlacivo do stroja, vyplul novy technicak, nestastie neboli natolko drzi aby si za vlastnu chybu vypytali odo mna nejake kolky ci co, na fizlarni mi to takisto zdarma zaregistrovali a vydali novu karticku. stalo ma to dve navstevy prislusneho uradu a dve navstevy na fizlarni.
copperfield nehal zmiznut sochu slobody? je tam toho! ja som nacpal tri detske sedacky do xedosa 6!
potkan
Komunikátor
 
Príspevky: 670
Registrovaný: Pia Nov 17, 2006 2:00 pm
Bydlisko: Trenčín

Späť na Ako na to?

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť