Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

Carputer v M6

Ať to (nejen) pořádně duní !!!

Moderátor: George

Re: Carputer v M6

Poslaťod TomAnt » Štv Nov 20, 2008 1:47 pm

Ako v ktorom notebooku.

V jednom z tejto sady urcite www.toughbook.eu
Tie zvladaju aj ine veci ako otrasy. (velke teplotne rozdiely, vlhkost a podobne)

Bezny notebook otrasy nezvlada, maximalne dokaze zaparkovat hlavicky disku, aby predisiel jeho poskodeniu, ale tam to konci... bezny notebook je stavany na pracu na stole, s tym, ze ho clovek prenesie kam potrebuje.
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17874
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Carputer » Štv Feb 12, 2009 7:30 pm

Taky jsem původně přemýšlel nad využitím notebooku, ale nakonec jsem se rozhodl postavit komplet PC. Cenově to vychází na necelé 3tisíce za komponenty + do dvou tisíc za šasi a zdroj. Navíc zdroj má ochranu proti vybití baterie a umožňuje odpojit napájení až po určité době od vytažení klíčku ze zapalování, aby se PC stačilo automaticky vypnout. U toho notebooku by se to muselo nějak ošetřit nebo ho nezapomenout nejdřív vypnout, jinak by po vytažení klíčku došlo k odpojení napájení a "tvrdému" vypnutí :spik2 .Základní konfigurace výkonově bohatě dostačuje, protože v provozu jsou vlastně pouze dvě aplikace (navigace + přehrávač multimédií), teda nejvyšší zátěž je při pouštění filmu. A to dnes zvládne bez problémů každý procesor. Dvoujádro a víc jak giga paměti nemá smysl, to se nevyužije. Mnohem důležitější je rychlý disk - pro rychlý start z režimu hibernace. V běžných a starších noteboocích jsou disky s max 5400rpm, kdežto já jsem schválně pořizoval 7200rpm disk, protože ten rozdíl se pozná.
Zatím všechno běží pěkně svižně a vzhledem k tomu, že se PC využívá "pasivně" (neinstalují se další programy, aktualizace, ovladače, nemažou a znovu se nenahrávají nejrůznější soubory atd.), tak se windows s časem nijak zásadně nezpomalují, jak tomu často bývá u běžných domácích PC. Otřesy se zatím (klep, klep :o) ) negativně neprojevili, ale v tomto by určitě notebook, ve kterém se s otřesy počítá, měl zásadní výhodu.
Ať už pro instalaci PC do auta použijete jeden nebo druhý způsob, určitě tím získáte hodně muziky za relativně málo peněz. Taky není problém v budoucnu systém rozšířit např. o couvací kameru, usb tv tuner, připojit mobilní telefon (a tím vlastně i internet) a další...
Carputer
Čitateľ
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Štv Sep 18, 2008 8:03 pm

Poslaťod LANiN » Str Júl 15, 2009 12:10 am

Ahoj.. psal jsem ti SZ ohledně SW ;)
kdyžtak písni na mejla

jinak pěkná práce, já už v podstatě řeším jen SW ..
LANiN
Čitateľ
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Str Júl 15, 2009 12:00 am

Poslaťod Capko » Štv Júl 30, 2009 3:48 pm

Ahoj nevedel by si mi poradiť čo s vadným displayom u vstavanej navigácie v M6? Po nehode mám obraz rozmazaný, nečitateľné biele texty a nanič svetlosť - kontrast. Proste nepoužiteľný. Dá sa niekde kúpiť taký alebo no name display alebo mám len skúšať vrakoviská atď.?

M6, 2006, diplay nieje dotykový

Dík
M6, MZR CD, 105kW, r.v. 2006
Capko
Opytovateľ
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Pon Apr 27, 2009 9:24 am

Poslaťod solino2 » Štv Júl 30, 2009 11:57 pm

Capko píše:Ahoj nevedel by si mi poradiť čo s vadným displayom u vstavanej navigácie v M6? Po nehode mám obraz rozmazaný, nečitateľné biele texty a nanič svetlosť - kontrast. Proste nepoužiteľný. Dá sa niekde kúpiť taký alebo no name display alebo mám len skúšať vrakoviská atď.?

M6, 2006, diplay nieje dotykový

Dík


pouzival si to aj na slovensku? mas slovenske mapy??? ja mam tiez origo navi a rozmyslam ze to dam prec kedze ju nemozem pouzivat
Mazda 6 2,3i Sport
Obrázok užívateľa
solino2
Komunikátor
 
Príspevky: 547
Registrovaný: Pon Okt 13, 2008 2:01 pm
Bydlisko: Slovensko - Vráble
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Capko » Pia Júl 31, 2009 2:23 pm

Cheš dať preč auto či Navigáciu? Používam to mimo SR.
M6, MZR CD, 105kW, r.v. 2006
Capko
Opytovateľ
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Pon Apr 27, 2009 9:24 am

Poslaťod solino2 » Pia Júl 31, 2009 8:02 pm

Capko píše:Cheš dať preč auto či Navigáciu? Používam to mimo SR.


navigacku :o) auto si chcem zatial nechat, setrim na mps :o) :o) :o) uvidim ako dlho ju ete budem mat ale navigacku by som dal mozno prec, mas zaujem len o display???
Mazda 6 2,3i Sport
Obrázok užívateľa
solino2
Komunikátor
 
Príspevky: 547
Registrovaný: Pon Okt 13, 2008 2:01 pm
Bydlisko: Slovensko - Vráble
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Capko » Sob Aug 01, 2009 7:31 pm

Idem to dať pozrieť jednému típkovi čo opravujem elektroniku aj GPS. Možno je to len chyba v napájaní toho podsvietenia, ak by sa ale potvrdilo že odišlo podsvietenie rep. display budem potrebovať zohnať druhý display. Potom by som sa ti ozval. Uvidíme.
M6, MZR CD, 105kW, r.v. 2006
Capko
Opytovateľ
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Pon Apr 27, 2009 9:24 am

Poslaťod solino2 » Pon Aug 03, 2009 11:45 am

Capko píše:Idem to dať pozrieť jednému típkovi čo opravujem elektroniku aj GPS. Možno je to len chyba v napájaní toho podsvietenia, ak by sa ale potvrdilo že odišlo podsvietenie rep. display budem potrebovať zohnať druhý display. Potom by som sa ti ozval. Uvidíme.


ok ozvy sa
Mazda 6 2,3i Sport
Obrázok užívateľa
solino2
Komunikátor
 
Príspevky: 547
Registrovaný: Pon Okt 13, 2008 2:01 pm
Bydlisko: Slovensko - Vráble
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Capko » Str Aug 05, 2009 3:24 pm

Solino už to je bezpredmetné, mám ho opravený. Bolo vadné napájanie podsvietenia, dáke fet tranzistory. Zohnal som veľmi šikovného chlapa, našťastie. :jupi
M6, MZR CD, 105kW, r.v. 2006
Capko
Opytovateľ
 
Príspevky: 27
Registrovaný: Pon Apr 27, 2009 9:24 am

Poslaťod solino2 » Str Aug 05, 2009 11:04 pm

ten velmi sikovny chlap by nevedel spravit na tom monitore AUX vystup????
Mazda 6 2,3i Sport
Obrázok užívateľa
solino2
Komunikátor
 
Príspevky: 547
Registrovaný: Pon Okt 13, 2008 2:01 pm
Bydlisko: Slovensko - Vráble
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod vulkan99 » Ned Aug 09, 2009 2:38 pm

super clanok :palec , ja by som tam urcite dal SSD disk - rychly, tichy, otrasi mu nevadia
Obrázok užívateľa
vulkan99
Prispievateľ
 
Príspevky: 138
Registrovaný: Štv Sep 21, 2006 12:32 pm
Bydlisko: BA, MI
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod FISHkaa » Pia Aug 14, 2009 4:58 pm

vau super :palec
kolik tě stál ten dotykový monitor? Počítám, že ten bude nejdražší :twist:
----
nyní bez dvoustopého miláčka...
FISHkaa
VIP 2007
 
Príspevky: 528
Registrovaný: Pia Sep 15, 2006 8:46 pm
Bydlisko: CZ, Praha

Poslaťod oOJaNcOo » Pia Jún 01, 2012 2:42 pm

Kedze som novy uzivatel a prechadzam forum tak pisem ze je to pekny navod a super napad kedze ma PC viac vymozenosti. Neviem ci poznate Raspberry Pi je to maly PC ktory pracuje na linuxe a vraj na tom funguju niktore gps moduly. a cena je cca 30 usd. Takze to bude zaujimave,
Obrázok

uz len pockat kedy sa to bude predavat. ale myslim ze uz to je v predaji.

Popripade VIA APC ktory pracuje na androide ma viac USB vstupov a vysi vykon a vyuziva cpu ARM11 (mozno by pobezal aj win 8 ale podla mne je maly takt) 800mhz napajanie je zdrojom z 230v alebo je tam atx konektor ktory je na 12V ;) cena cca 50 usd
popis
Obrázok
http://extrahardware.cnews.cz/apc-pocitac-pro-system-android-za-50-dolaruvolt
oOJaNcOo
Čitateľ
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Uto Okt 11, 2011 5:28 pm

Predchádzajúci

Späť na Auto HiFi

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron