Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

Ruční brzda - brzdiče

Máte problém s vašou Mazdou? Sem s ním...

Ruční brzda - brzdiče

Poslaťod Pavelj » Sob Máj 06, 2006 10:31 pm

Začala mi přibrzďovat ruční brzda přesto, že jsem ji používal. V servisech mi tvrdili, že se musí vyměnit zadní brzdiče - nejlevnější z druhovýroby za 9 tisíc, což se mi vzhledem k roku výroby 1992 opravdu nechce investovat. Máte s tím někdo zkušenosti - opravdu se to nedá rozchodit? Díky P.
Pavelj
Čitateľ
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Sob Máj 06, 2006 9:37 pm

Poslaťod Bootleg » Sob Máj 06, 2006 11:48 pm

Je to Mazda 626 GE (1992-1997)? Daju sa repasovat, v Cechach to robi niekolko firiem, aj sukromnikov. Nove orig. brzdice su dost drahe, treba sa poobzerat pripadne po vrakoviskach, hlavne zo 626 z roku vyroby po maji 1995.
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod karol » Ned Máj 07, 2006 7:59 pm

da sa kupit montazna sada prachoviek a da sa to vymenit samozrejme. a ak je to aj trocha pridrete tak rozhybat a bude fungovat ako nova!!
Obrázok užívateľa
karol
Komunikátor
 
Príspevky: 546
Registrovaný: Ned Feb 19, 2006 10:29 pm
Bydlisko: bratislava

Poslaťod Bootleg » Ned Máj 07, 2006 8:05 pm

No len dost casto uz je to pridrete tak, ze LEN nove prachovky nepomozu.. sam som takto daval dokopy svoje brzdice.
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod whitex » Ned Máj 07, 2006 8:09 pm

Já mám levý přední po výměně prachovek asi měsíc a pohodka... Za cca 5tkm budu měnit desky, tak nechám udělat i ten pravý.... :mrk
Obrázok
Obrázok užívateľa
whitex
NadMazďák
 
Príspevky: 4517
Registrovaný: Pon Jún 14, 2004 7:08 pm
Bydlisko: Opava

Poslaťod karol » Ned Máj 07, 2006 8:11 pm

Steve píše:No len dost casto uz je to pridrete tak, ze LEN nove prachovky nepomozu.. sam som takto daval dokopy svoje brzdice.

to je jasne treba to rozhodit a potom sa uvidi ci sa to este zrepasovat
Obrázok užívateľa
karol
Komunikátor
 
Príspevky: 546
Registrovaný: Ned Feb 19, 2006 10:29 pm
Bydlisko: bratislava

Poslaťod Hosť » Pon Máj 08, 2006 10:25 am

Pavelj píše:Začala mi přibrzďovat ruční brzda přesto, že jsem ji používal. V servisech mi tvrdili, že se musí vyměnit zadní brzdiče - nejlevnější z druhovýroby za 9 tisíc, což se mi vzhledem k roku výroby 1992 opravdu nechce investovat. Máte s tím někdo zkušenosti - opravdu se to nedá rozchodit? Díky P.


Díky, jdu udělat místo v garáži a budu vás informovat jak to dopadlo. P.
Hosť
 

Poslaťod Suky » Sob Sep 08, 2007 8:55 am

Dají se ty ložiska do brzdiče koupit? Zvládne tu repasi šikovný chlap (nemyslím sebe : -)

Včera jsem byl na 165 000 km prohlídce, prý to chce přední kotouče (asi 1 800 za kus), nové přední desky (sada 2 800) a vyměnit (á 12 000) nebo repasovat (á 4 000) brzdiče.

Pravdou je, že ručka už skoro nebrzdí, ale dát 24 000 za nové nebo 8 000 za repasi ze mi zdá přehnané.
Stejně ji nepoužívám.

Ale co když budu muset parkovat v kopci?
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod TomAnt » Sob Sep 08, 2007 9:54 am

Tak najdes ine miesto na parkovanie, dolezite je ze o tom vies. Ja som tak rok a pol fungoval s 626kou...
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17874
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod dopr » Sob Sep 08, 2007 10:48 am

Staci zaradit kvalt a auto se ani nepohne ;)
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod TomAnt » Sob Sep 08, 2007 11:13 am

Nie je celkom pravda... kvalt sa moze "vyhodit" a mas to tam...
Toto funguje akurat tak na automate, kde je v P polohe zamknuta cela prevodovka (ale zasa, nerobi jej to dobre, takze rucnu je vhodne davat aj tak).
Obrázok užívateľa
TomAnt
Administrator VIP2012
 
Príspevky: 17874
Registrovaný: Sob Feb 02, 2002 1:06 pm
Bydlisko: Bratislava
Znalosť automobilov: 4. Viem ako funguje motor, viem aké sú základné a dôležité časti auta a ako principiálne fungujú.

Poslaťod Bootleg » Sob Sep 08, 2007 11:22 am

Nechapem. Zaradis rychlost (1 alebo R) a nepohne sa, zarad 5 a pohne sa.
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod PePa » Sob Sep 08, 2007 12:26 pm

Napr. pri nejakom naraze moze kvalt vyskocit.
Mazde zdar, Xedosu zvlášť !!!
Obrázok užívateľa
PePa
VIP 2013
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Štv Jún 01, 2006 2:52 am
Bydlisko: Bratislava, Wien

Poslaťod Bootleg » Sob Sep 08, 2007 12:54 pm

Pri vetre ti moze spadnut zemla na celne okno. :) To je asi tak. :o)
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod whitex » Sob Sep 08, 2007 1:07 pm

:D asi tak...
Obrázok
Obrázok užívateľa
whitex
NadMazďák
 
Príspevky: 4517
Registrovaný: Pon Jún 14, 2004 7:08 pm
Bydlisko: Opava

Ďalší

Späť na Mám problém s...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť