Mazdaklub WEB   |    Mazdaklub FACEBOOK

Ruční brzda - brzdiče

Máte problém s vašou Mazdou? Sem s ním...

Re: Ruční brzda - brzdiče

Poslaťod dopr » Sob Sep 08, 2007 1:24 pm

Pri narazu uz ti bude asi jedno, jestli mas zabrzdene auto. Razeni kvaltu je o hodne ucinejsi nez rucka, na kterou se nemuzes spolehnout, zvlaste pak v zime kdy muze mechanismus namrznout a povolit, nehlede na to, ze razenim kvaltu rucku setris a tudiz se ti pak nemusi stat, ze se vysere ;)
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod Peter Borek » Sob Sep 08, 2007 9:13 pm

zaradenie rychlosti nieje az tak iste...ak ma motor slabsiu kompresiu tak sa to aj na 1tke pohne.... :) a ked uz to prejde cez jeden valec tak ostatne sa uz rozbehnu.....
MAZDA 626 GV Combi 2.Oi, r.v. 88
DAEWOO Nexia 1.5 16V 92 PS
Obrázok užívateľa
Peter Borek
Forum Guru
 
Príspevky: 1078
Registrovaný: Pon Nov 22, 2004 5:10 pm
Bydlisko: Michalovce

Poslaťod Suky » Ned Sep 09, 2007 9:10 am

Ještě si dovolím zpět k tématu - mám nějakou jinou možnost než 8 kKč za repasi?
Obrázok užívateľa
Suky
Administrator VIP2011
Administrator VIP2011
 
Príspevky: 2883
Registrovaný: Uto Mar 09, 2004 2:00 am
Bydlisko: Kopřivnice
Znalosť automobilov: 5. Trúfam si na elementárny servis, ako je výmena vadnej žiarovky, výmena brzdných kotúčov a pod.

Poslaťod whitex » Ned Sep 09, 2007 10:41 am

Peter Borek píše:zaradenie rychlosti nieje az tak iste...ak ma motor slabsiu kompresiu tak sa to aj na 1tke pohne.... :) a ked uz to prejde cez jeden valec tak ostatne sa uz rozbehnu.....

Samozrejme i toto musis vzit v uvahu... Ale po pravde se mi to nestalo jeste ani na 323 (1,3), natoz tak na 626 (2.0) :D

btw.: Pokud stojim ve vetsim stoupani, hazu 1/R a samozrejme zatahuju rucku...

A Suky k tvemu dotazu... Jestli to chces mit funkcni repas je nejlevnejsi mozny reseni... Pokud se ti 8k zda moc, zkus obejit jine servisy, jestli ti to neudelaji levneji...

Taky zalezi co si mechanikpredstavuje pod pojmem "repas" :D
(Stacilo by podle me vymenit gufera na brzdovem valecku, ale zalezi na tom, v jakem je mas stavu)
Obrázok
Obrázok užívateľa
whitex
NadMazďák
 
Príspevky: 4517
Registrovaný: Pon Jún 14, 2004 7:08 pm
Bydlisko: Opava

Poslaťod PePa » Ned Sep 09, 2007 10:44 am

Steve píše:Pri vetre ti moze spadnut zemla na celne okno. :) To je asi tak. :o)

Ja len, ze uz som to zazil. Pred rokmi som parkoval v BA na Puskinovej. Je to slepa ulicka, dost prudky kopec. Stal som cumakom dolu kopcom. Asi 4 m za mnou stal sused a rano som si ho nasiel v kufri. Tvrdil, ze mu nefunguje rucna a mal tam spiatocku. Ako mu vyskocila neviem. Skonstatovali sme, ze asi pri parkovani do neho niekto drcol, lebo rano tam mal neutral.
Mazde zdar, Xedosu zvlášť !!!
Obrázok užívateľa
PePa
VIP 2013
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Štv Jún 01, 2006 2:52 am
Bydlisko: Bratislava, Wien
Skype: Pepau2

Poslaťod Bootleg » Ned Sep 09, 2007 11:32 am

hmm.. preco nezaradil 1-ku.. :)
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod PePa » Ned Sep 09, 2007 11:49 am

Mne este v autoskole instruktor hovoril, ze ked stojim cumakom do kopca 1 a ked z kopca R. Vraj vzdy tak, ako ako keby sa auto chcelo pohnut do kopca. Ci to ma nejaky vyznam, neviem.
Mazde zdar, Xedosu zvlášť !!!
Obrázok užívateľa
PePa
VIP 2013
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Štv Jún 01, 2006 2:52 am
Bydlisko: Bratislava, Wien
Skype: Pepau2

Poslaťod dopr » Ned Sep 09, 2007 11:51 am

jo jo, to mi taky povidali v autoskole. Nevim, myslim si, ze by to melo byt celkem jedno, presto to ale tak delam :lol
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod whitex » Ned Sep 09, 2007 5:42 pm

PePa píše:Mne este v autoskole instruktor hovoril, ze ked stojim cumakom do kopca 1 a ked z kopca R. Vraj vzdy tak, ako ako keby sa auto chcelo pohnut do kopca. Ci to ma nejaky vyznam, neviem.

To uz je ale dost davno, nie? :ho:

btw.: Hosi co to mate za vraky ze vam nebrzdi rucka :ho:
Obrázok
Obrázok užívateľa
whitex
NadMazďák
 
Príspevky: 4517
Registrovaný: Pon Jún 14, 2004 7:08 pm
Bydlisko: Opava

Poslaťod Bootleg » Ned Sep 09, 2007 8:56 pm

Mazdy, pane Whitexi, Mazdy. :o)
Bootleg
NadMazďák
 
Príspevky: 8488
Registrovaný: Uto Mar 18, 2008 8:07 pm

Poslaťod dopr » Pon Sep 10, 2007 6:35 am

No me rucky brzdi naprosto spolehlive na obou autech, ale uz jsem proste zvyklej davat rucni brzdu + kvalt. Jistim se tim aspon proti nejake mozne zavade na rucce. Aspon pak mam jistotu ze auto nenajdu nekde rozbite pod kopcem :spik2
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod whitex » Pon Sep 10, 2007 7:59 am

Steve píše:Mazdy, pane Whitexi, Mazdy. :o)

:hmmhmm
Obrázok
Obrázok užívateľa
whitex
NadMazďák
 
Príspevky: 4517
Registrovaný: Pon Jún 14, 2004 7:08 pm
Bydlisko: Opava

Poslaťod TOM.B » Pon Sep 10, 2007 8:44 am

To Suky: Toto téma už tu bylo, měl jsem velké problémy s ručkou a nakonec mi ji repasoval jeden pán z Otrokovic v garáži za cca 3000 obě dvě. To jehlové ložisko nahradil kluzným ložiskem (ložisko samotný nekoupíš). Musí se to nechat jednou za rok namazat. Jinak na http://www.Mjauto.cz se dají zadní brzdiče sehnat za cca 4000 kus. K tomu se musí podle mě připočítat těsnění, možná váleček, ale myslím že ne 12 000 za kus. Mě v servisu (autošťastný) tu brzdu rozebrali, složili, řekli že to nefunguje a že nová přijde na 10 500 kus a za to si naúčtovali 4 500,- Tak a už mě tam neviděli.
Obrázok užívateľa
TOM.B
Prispievateľ
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Uto Apr 18, 2006 9:24 pm
Bydlisko: Holešov

Poslaťod dopr » Pon Sep 10, 2007 10:05 am

TOM.B píše:Mě v servisu (autošťastný) tu brzdu rozebrali, složili, řekli že to nefunguje a že nová přijde na 10 500 kus a za to si naúčtovali 4 500,- Tak a už mě tam neviděli.


Ty vole no to si delas kozy, 4500 za demontaz :nene :shock
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. Obrázok
Obrázok užívateľa
dopr
Forum Guru
 
Príspevky: 1234
Registrovaný: Uto Jún 26, 2007 4:49 pm
Bydlisko: Senetářov, BRNO
Znalosť automobilov: 6. Bežne si robím drobné opravy a úpravy na aute, automechanika potrebujem výnimočne.

Poslaťod TOM.B » Pon Sep 10, 2007 10:22 am

Jo, jo, tak to bylo... 8!!! hodin údajně přemýšleli jak to spravit, ale nakonec z toho jenom vytáhli to rozsypaný ložisko, pak to nějak prý podložili či co a složili to zpátky dohromady - toť vše, teda ne abych jim nekřivdil, dali mi tam nový brzdový destičky (protože při té jejich demontáži jednu praskli).
Obrázok užívateľa
TOM.B
Prispievateľ
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Uto Apr 18, 2006 9:24 pm
Bydlisko: Holešov

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mám problém s...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť