Pred dvoma tyzdnami som sa rozhodol vymenit svoje predchadzajuce auto za nieco novsie a volba padla na Mazdu 3 2.2 diesel GTA. Kupil som ju ako jazdenu, od dealera Mazdy v Bratislave. Je to r.v. 2010 v bielej perleti, najazdene 70 tis. km, po prvom majitelovi s komplet servisnou historiou a papiermi. Nadherne auto. Hned ako som ju zbadal som sa do nej zamiloval. Kedze som tu novy, chcel by som Vas poprosit o nejake rady, tipy a hlavne skusenosti s tymto motorom a autom vseobecne. Na co si dat pozor, ako je to so spolahlivostou jednak auta (mechanika: tlmice, capy atd.) a jednak motora (trosku sa obavam toho DPF). Moje predosle auto bol tiez japonec (Toyota Avensis 2.2D-4D 110kw verzia este bez DPF). Nalietal som na nej 65 tis km. za 2 roky a kedze som bol maximalne spokojny (ziadna porucha) nemal som dovod menit krajinu povodu a pravdu povediac ine auto ako japonske by som uz ani nechcel.
Moje doterajsie postrehy: za tie 2 tyzdne som na nej nabehal viac ako tisic km a auto je o poznanie zivsie ako toyota, uplne inak naladena charakteristika motora, vybusny pruzny motor, presne nieco take som hladal, toyota sice tiez tahala ale pocitovo az moc "uhladena". Obcas mi "kolise spotreba" - docital som sa, ze vraj to ma na svedomi DPF pocas regenreacie, vtedy mi vyskoci aj o viac ako liter oproti "normalu". Vobec chcel by som sa spytat aka je priemerna spotreba tohto motora. Nejazdim extra rychlo a hlavne na dialnici, +10/20km nad limit, ale rad si pridam a vyuzijen newtonmetre pod pedalom

Samozrejme ak niekoho napadne nieco dalsie na co by som mal davat pozor resp. nejake specifikum Mazdy budem len rad. Privitam akekolvek nazory, postrehy a komentare ktore mi pomozu sa zorientovat.
Vopred velka Vdaka.